Yüksek düzeyde rekabetçi olma hk

Lego, inşaat ve/veya kumla ilgili aktivitelerde yaşıtlarına göre yüksek motivasyon sergiliyor. Tek sorun eğer oluşturduğu ya da çalışıp sonlandırdığı ‘şey’ beklediği performansı sergilemezse veya çizdiği resmi beğenmezse aşırı tepki gösteriyor.Eğer, iki arkadaşlar ise ve arkadaşı azıcık meydan okuma sergilerse, durum daha da üzücü olabiliyor…

Sonuçta, kimi zaman kıracak gibi haşin davranıyor oyuncaklarına, kimi zaman resmini yırtıyor, hırsını alamazsa gelip saçımı dahi çekebiliyor…

Etkileyen faktörleri değerlendirdiğimde çoğunlukla meydan okuma denilebilir. İkinci olmanın da güzel olduğunu nlatan kitap/hikaye anlatırken dahi verilen nasihati anladığı anda tepki vermesi konuya tamamen kapalı ve ilk/birincilik hususuna ne kadar odaklandığını gösteriyor..

Bundan önce dört ay gönderdiğimiz ve bizden pek çok şey götüren anaokul görünümlü kreş olma nitelikleri dahi taşımayan bu inn-okuldan kalma da olsa bu durum, unutulması gerekirken daha da karakterine perçinliyor, kendisini.. Çoğu arkadaşımın çocuklarında da aynı durum söz konusu, ancak bu tip olumsuzlukların hiç olmamasını dilediğimden dolayı sanırım benim de bu konuda toleransım azalıyor..

sergilediği yüksek düzeydeki rekabetçilik yanı, şu an özellikle kendisine zarar veriyor. Acaba engellemek için neler yapmalıyız ya da engellememek midir en doğru olanı?